ebook zdarma

22. září 2013

Domácí sádlo a škvarky

Celé roky jsme v obchodě kupovali drahé škvarky a sádlo, které nebylo nic moc. Jednoho krásného dne jsme si řekli dost a rozhodli jsme se, že už nebudeme. Koupili jsme syrové sádlo a dali jsme se do práce. Je tomu už více než rok, co jsme to zkusili poprvé, od té doby pravidelně škvaříme doma, teď už dokonce i sádlo z domácího prasátka.
Výroby se pravidelně ujímá drahá polovička, a tak to já mívám bez práce. Chodím jen kontrolovat, jak krásně zlátnou škvarky a potom je ještě teplé uždibovat. Určitě také vyzkoušejte, není nad domácí chlebík (o tom zase jindy) namazaný domácím sádlem, mňam :-D


Suroviny:
Syrové sádlo

Postup:
Sádlo nakrájíme na čtverečky asi 1 x 1cm, dáme do pekárny a zapneme domácí pekárnu na program marmeláda. Pokud ještě nejsou škvarky dost vyškvařené, tak zapneme program ještě jednou, ale to už hlídáme, ať nejsou vyškvařené moc. Potom jenom přecedíme a necháme vychladnout. Když pekárnu nemáte, můžete dát sádlo do hrnce a za stálého míchání uškvařte na sporáku.

nakrájené syrové sádlo

hotové horké sádlo

hotové škvarky

hotové studené sádlo


Žádné komentáře:

Okomentovat