Výroby se pravidelně ujímá drahá polovička, a tak to já mívám bez práce. Chodím jen kontrolovat, jak krásně zlátnou škvarky a potom je ještě teplé uždibovat. Určitě také vyzkoušejte, není nad domácí chlebík (o tom zase jindy) namazaný domácím sádlem, mňam :-D
Suroviny:
Syrové sádlo
Postup:
Sádlo nakrájíme na čtverečky asi 1 x 1cm, dáme do pekárny a zapneme domácí pekárnu na program marmeláda. Pokud ještě nejsou škvarky dost vyškvařené, tak zapneme program ještě jednou, ale to už hlídáme, ať nejsou vyškvařené moc. Potom jenom přecedíme a necháme vychladnout. Když pekárnu nemáte, můžete dát sádlo do hrnce a za stálého míchání uškvařte na sporáku.
nakrájené syrové sádlo
hotové horké sádlo
hotové škvarky
hotové studené sádlo
Žádné komentáře:
Okomentovat