ebook zdarma

13. října 2013

Majonéza

Dneska jsme měli takové Vánoce nanečisto a na oběd si udělali bramborový salát. Přemohli jsme lenoru a vrhli se na to. Nedílnou součástí bramborového salátu je samozřejmě majonéza a jak jinak než doma udělaná.

Suroviny: (na cca 470g majonézy)
3 žloutky
450 ml oleje
šťáva z jednoho citronu
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl

Postup:
Žloutky zbavíme poutek, spolu se solí a hořčicí vložíme do kuchyňského robota (kdo nemá, tak musí ručně) a po kapkách přiléváme olej a šleháme. Ze začátku se musí opravdu po malých kapičkách, aby se majonéza nezdrcla. Ke konci můžeme už přilévat olej po pramínku, mezitím přilijeme také citronovou šťávu a dolijeme zbytek oleje. Pokud by se náhodou majonéza zdrcla, tak nevyhazujeme, ale začneme s novými žloutky a zdrcnutou majonézu k nim po kapkách přiléváme.

majonéza


2 komentáře:

  1. Rychleji je hotová, když použiješ ponorný mixer. Do vysoké nádoby dám všechny ingredience, mixer ponořím na dno, zapnu na nejvyšší stupeň a pomalu mixer vysouvám na povrch. A je hotovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, určitě ocení ti, kteří nemají robota ;)

      Vymazat