Suroviny:
225 ml vody
20 ml oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
500 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
Postup:
Všechny suroviny dáme do domácí pekárny ve stejném pořadí, jako je napsáno výše a zapneme program "těsto" (pokud nemáte pekárnu, tak robota nebo ručně). Těsto rozpůlíme a postupně uválíme placky, které delší stranou smotáme jako roládu, po stranách zaděláme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout a poté pečeme na asi 180°C 10- 12 minut. Hlídáme, každá trouba peče jinak.
veky - foceno až druhý den po upečení
vyzkouším...žiju ted v Nemecku a miluju chlebíčky a tady se koupit nedají...snad to nezvořu :)
OdpovědětVymazatUrčitě se povede a chuťově vynikající, lepší než kupovaná ;)
VymazatDobry den. Nahodou jsem narazila na Vas blog. Recept na veku se mi moc libil. Včera jsem vyzkoušela a dnes byla manzelem moc pochvalena. Je opravdu vyborna a jednoducha. Dekuji
OdpovědětVymazatDobrý den, jsem ráda, že vám chutná a že jste byla pochválena :)
OdpovědětVymazatJuli mohu se zeptat, jak dlouho necháváš kynout na plechu? Děkuji Maruška
OdpovědětVymazatNechávám tak půl hodinky, podle toho, jak je teplo, ale spíš se řídím pohledem, jakmile se mi zdají dost nakynuté, tak dávám do trouby. Když překynou, tak se tak nehezky rozplácnou.
Vymazat